Update Spoorzone Strijp-S

Aan de spoorzone van Strijp-S wordt hard gewerkt. Op korte afstand van ons kantoor in Eindhoven groeit Strijp-S flink met een viertal projecten, waarvan Adviesbureau Tielemans het constructieve ontwerp verzorgt. De vier projecten in de spoorzone worden allen ontwikkeld door SDK Vastgoed. De meest linkse drie projecten op foto worden uitgevoerd door Stam + De Koning. Kantoorgebouw BOLD, rechts te zien op foto, wordt uitgevoerd door Jongen Bouwpartners. De bouw van de laatste van deze vier is afgelopen week van start gegaan met het draaien van de eerste paal.

Het contrast in het stadium van de uitvoering is daartoe groot. Helemaal links is appartementencomplex Sixty5 naar ontwerp van DiederenDirrix te zien, welke onlangs is opgeleverd en wordt al bewoond. Tweede van links is de gevel van The Fizz Lux reeds te bewonderen, helemaal als over een tijdje de steiger is verwijderd. Deze naar ontwerp van Kenk. Binst Architects treedt als architect op bij de hoogste van de vier projecten, toren NEXT. Deze toren krijgt een hoogte van 74m en is reeds op niveau 6.

Wij zijn trots dat we met het constructief ontwerp kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van dit deel van Strijp-S en zijn dan ook benieuwd naar het eindresultaat, naar verwachting medio 2022, als alle vier de projecten opgeleverd zijn.

Voor meer informatie over deze projecten zie onderstaande links voor de vier afzonderlijke projecten:
Sixty5
The Fizz Lux
NEXT
BOLD

< terug naar het nieuwsoverzicht