Start bouw torens Flow & Fresh op de Caai

Afgelopen week is met een officiële handeling, het boren van de eerste paal, de start bouw van de eerste twee woontorens op de Caai ingeluid door wethouder Mieke Verhees van de gemeente Eindhoven. In aanwezigheid van de partners die werken aan de ontwikkeling en realisatie van de nieuwe stadsbuurt de Caai werden ook de namen voor deze torens bekend gemaakt: Flow & Fresh! Het bouwbord dat onthuld werd toont het toekomst beeld van de torens die hier zullen verrijzen naar ontwerp van de architectenbureaus KAAN Architecten en Mei architects and planners. 

In opdracht van BPD Gebiedsontwikkeling, BPD Woningfonds en Huybregts Relou (VB Groep) zijn wij als hoofdconstructeur bij deze twee torens betrokken. 

Inmiddels is aannemer Huybregts Relou gestart met de eerste fase van deze ambitieuze gebiedsontwikkeling met vijf torens die aan de Kanaaldijk-Zuid in Eindhoven zullen verrijzen. Toren Fresh, op de hoek van het terrein, wordt met zijn 73 meter een iconische verschijning aan de kanaalzijde van de binnenring. Toren Flow meet 63 meter en kraagt zes meter uit over het monumentale pand van de oude melkfabriek van Campina, welke ook herontwikkeld gaat worden. Middels uitkragende betonwanden en een stalen vakwerk met een hoogte van twee verdiepingen op de 7e en 8e verdieping wordt dit gebaar tussen bestaand en nieuw gerealiseerd.

 We wensen het projectteam en uitvoeringsteam veel succes met de bouw en hopen eind 2023 / begin 2024 de hoogste punten van beide torens te kunnen vieren.

 #FutureFood #CreatingCommunity

< terug naar het nieuwsoverzicht