Publieksprijs BNA gebouw van het jaar voor DomusDela

DomusDela te Eindhoven, de verbouwing van het voormalige kloostercomplex Mariënhage, heeft op 22 oktober 2020 de publieksprijs van de BNA gebouw van het jaar in de wacht weten te slepen. Van de 10 nominaties voor de prijzen, kreeg DomusDela ruim 2200 stemmen van de in totaal 9000 uitgebrachte stemmen. Bekijk hier de andere winnaars en nominaties.

De jury, onder leiding van oud-politica Neelie Kroes, zei het volgende over DomusDela.
"We waren verrast door de architectonische aanpak van het gebouw en het vernieuwende programma. Een functie die normaal gesproken naar de rand van de stad ‘verbannen’ wordt, is in het hart van de stad geplaatst, gecombineerd met sociale functies en ruimtes om te vieren. Uit alles blijkt met hoeveel aandacht en liefde de opdrachtgever, de gemeente en de ontwerpers bezig zijn geweest om deze transformatie voor elkaar te krijgen."

Adviesbureau Tielemans, voor DomusDela als hoofdconstructeur optredend, feliciteert architectenbureaus Diederendirrix en Architecten en|en|, opdrachtgever coöperatie DELA en alle betrokken partners met het behalen van deze fantastische prijs.

< terug naar het nieuwsoverzicht