Oplevering Brighthouses Venlo en Geleen

Eerder dit jaar werd Brighthouse Venlo, te zien in de time-lapse, opgeleverd. De nieuwbouw op de Brightlands Campus Greenport Venlo is gesitueerd naast de iconische Innovatoren, ook constructief ontworpen door Adviesbureau Tielemans. Voor de bouwvak is ook het derde Brighthouse, genaamd Brighthouse 300, in gebruik genomen op de Brightlands Chemelot Campus te Geleen.

Beide panden, gebouwd in opdracht van opdrachtgever Brightlands, zijn bedoeld als multi-tenant kantoren & laboratoria voor start-ups, bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksinstituten en bestaan uit 5 bouwlagen en 1 laag t.b.v. installaties.

De constructie van beide projecten is gelijkwaardig en is opgezet vanuit de gedachte om vrije indeelbaarheid van plattegronden te bereiken gecombineerd met hoge bouwsnelheid. Hiertoe is een skelet van prefab beton kolommen, liggers met kanaalplaten ontworpen met prefab wanden op de kopgevels en ter plekke van het trappenhuis t.b.v. stabiliteit.

Het team voor het realiseren van de Brighthouses bestond uit Brink | bouw, infra en vastgoed, BAM Bouw en Techniek, SPIE Nederland, Huygen Installatie Adviseurs, Pauwert Architectuur en Cauberg Huygen.

Time-lapse van de bouw van Brighthouse Venlo.

     

< terug naar het nieuwsoverzicht