Oplevering Aan het Plein te Berlicum

In het nabij Den Bosch gelegen Berlicum is project ‘Aan het Plein’ opgeleverd. Aan het Mercuriusplein in het centrum van het dorp zijn 46 luxe appartementen met supermarkt, commerciële ruimten en parkeerkelder gerealiseerd. Afgelopen december zijn de supermarkt en commerciële ruimten in gebruik genomen, de bewoners van de appartementen konden vlak na kerst hun intrek nemen. Op dit moment wordt op het dak van de supermarkt nog een binnentuin voor de bewoners aangelegd.

In opdracht van BL Huisvesting heeft Adviesbureau Tielemans de constructie van de nieuwbouw ontworpen in samenwerking met Echo Architectuur. In samenwerking met aannemer Van der Heijden is het plan vervolgens tot werkelijkheid verworden.

Het gevelbeeld aan centrumzijde is divers en doet aan als één bebouwing uit diverse bouwjaren, waarbij de getrapte gevels op de hoek van het Mercuriusplein zijn geïnspireerd op kasteel Ter Aa, een kasteel in Berlicum welke in 1808 werd gesloopt. Constructief is de parkeerkelder op staal gefundeerd. Omwille van flexibiliteit zijn de commerciële ruimtes en supermarkt opgebouwd uit een kolommenstructuur met VZA balken en breedplaatvloeren. De appartementen daarboven zijn opgetrokken in kalkzandsteen en breedplaatvloeren met fors uitkragende prefab balkons.

We willen onze opdrachtgever en teamleden bedanken voor de prettige samenwerking en zijn trots op dit mooie resultaat. Voor meer informatie over dit project zie https://www.aanhetplein.nl/

< terug naar het nieuwsoverzicht