Nieuwe ingang en foyer Speelhuis Helmond

 

Van de buitenkant is al weken te zien dat glas een prominente rol speelt in de uitbouw van het theater, dat is gevestigd in de voormalige OLV Kerk. Liefst 130 strekkende meter glas van 4,20 meter hoogte is tot nu toe verwerkt. Al dat glas geeft de bezoeker in de foyer het gevoel zowel binnen als buiten te zijn.

Het 'buitenidee' wordt nog eens versterkt door de bakstenen buitenmuur van de oude kerk, die intact is gelaten. En 'buiten' wordt straks letterlijk buiten: naast de balie ligt de Pleinzaal, waarvan de glazen pui open kan bij optredens tijdens mooi weer.

De toiletten zitten in de voormalige sacristie, de garderobe in een kelder. Wie slecht ter been is, mag de jas in een kluisje bij de balie stoppen. De verbouwing is nog niet klaar: op de plek van de oude ingang komt een nieuwe artiestenfoyer, die na de zomer klaar is. Ook daarin wordt veel glas verwerkt. 

Naast de nieuwe foyer komt nog een tuin met zitjes, tegen de Kasteel Traverse aan. Het plein voor de ingang blijft voorlopig leeg.

< terug naar het nieuwsoverzicht