Nieuw Bergen gaat Live!

Project Nieuw Bergen te Eindhoven is live met een nieuwe website.

Een nieuw en bovenal groen stukje Eindhoven middenin het hart van de binnenstad. Adviesbureau Tielemans treedt voor de realisatie van Nieuw Bergen op als hoofdconstructeur. Deze herontwikkeling in de gelijknamige wijk de Bergen is een veelzijdig project, waarin een veelheid aan constructietechnieken is toegepast om het optimale plan te kunnen realiseren.

Het plan bevat transformaties van bestaande panden, maar ook diverse nieuwbouw panden. De nieuwbouw varieert van relatieve laagbouw tot een woontoren van bijna 70 meter hoogte, geplaatst op een ondergrondse parkeergarage. De in totaal zeven gebouwen gaan de volgende namen dragen: Indigo, Violet, Bleu, Rouge, Orange, Jaune en Vert.

Voor elk gebouw is onderzocht welk bouwsysteem het beste aansluit bij de omgeving en de specifieke wensen van architect en aannemer. Zo is voor elk gebouw een passende constructie ontworpen, waarbij de gekozen detaillering zorgt voor eenheid tussen de diverse bouwblokken. Vooral de schuine afsnijdingen in combinatie met groene daken vormen hierin een uitdaging.

Een in het oog springend detail bij de nieuwbouw zijn de zeer slanke balkons, die dankzij ultra-hogesterktebeton slechts zes centimeter dik zullen zijn.

Bij de transformaties is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de reeds aanwezige kwaliteiten van de bestaande constructie. Bestaande gevelconsoles zijn bijvoorbeeld gebruikt om nieuwe balkons aan te bevestigen.

Klik hier om meer te lezen over dit bijzondere project in het centrum van Eindhoven.

Nieuw Bergen is een gebiedsontwikkeling van SDK Vastgoed.
Architectuur en stedenbouw door MVRDV.

Renders afkomstig van WAX Architectural Visualizations

< terug naar het nieuwsoverzicht