Mijlpalen Plus Ultra Leiden en Plus Ultra Groningen

Hoogste punt bereikt bij Plus Ultra Leiden en viering eerste paal bij Plus Ultra Groningen. Bij beide projecten, in opdracht van Kadans Science Partner, zijn onlangs mijlpalen bereikt!
 
Op het Leiden Bio Science Park wordt hard gewerkt aan het multi-tenant gebouw naar ontwerp van architectenbureau cepezed in samenwerking met Adviesbureau Tielemans voor het constructieve ontwerp en Deerns Nederland voor het installatieadvies. Aannemer Goossen Te Pas Bouw BV realiseert de nieuwbouw. Onlangs kreeg Plus Ultra Leiden het #BREEAM Excellent certificaat uitgereikt.
 
Plus Ultra Leiden bestaat uit een hoogbouw en laagbouw, verbonden middels een centraal atrium. Dankzij de kolomvrije overspanningen zijn de verdiepingen vrij indeelbaar en kunnen zowel als kantoor als laboratoria dienst doen. Met de vele faciliteiten wordt Plus Ultra Leiden de centrale ontmoetingsplek van de campus.
 
Ook in Groningen wordt een multi-tenant gebouw ontwikkeld door Kadans Science Partner, op de Zernike Campus Groningen. Friso Bouwgroep is onlangs gestart met de eerste funderingspalen. Het ontwerp komt van Proof of the sum met Deerns Nederland voor het installatieadvies. We zijn als hoofdconstructeur betrokken in het gehele traject. Vanwege de locatie is het gebouw ontworpen op aardbevingsbestendigheid.

Voor het persbericht voor het bereiken van het hoogste punt Plus Ultra Leiden klik hier.
Voor het persbericht voor de viering eerste paal Plus Ultra Groningen klik hier.

< terug naar het nieuwsoverzicht