Hoogste punt Hotel Van der Valk Lelystad

Op een regenachtige dag in Lelystad is afgelopen woensdag het hoogste punt gevierd van het nieuwe Van der Valk Hotel. Samen met het bouwteam, opdrachtgever en Wethouder van de gemeente Lelystad waren we onderdeel van dit feestelijke moment. Ondanks de regen hebben we genoten van het uitzicht op de omgeving en het IJsselmeer.

Adviesbureau Tielemans is hoofdconstructeur van de 59m hoge nieuwbouw. Ontwerp van het hotel komt van architectenbureau Rutten & Rooze en wordt gebouwd door Wijnen Bouwgroep.

De nieuwbouw bevat een kelderverdieping van ca. 5m hoog waar leisure faciliteiten en zwembad worden gerealiseerd, laagbouw en een 16 verdiepingen tellende toren waarvan de bovenste verdieping dubbelhoog is uitgevoerd met als doel deze als skybar te gebruiken.

Er is gebruik gemaakt van een paalfundering van prefab heipalen en een in het werk gestorte betonconstructie tot en met de tweede verdieping. Omwille van de bouwsnelheid is de bovenbouw compleet in prefab beton uitgevoerd. Hiertoe is een casco met prefab wanden en vloeren van Bestcon toegepast.

Naar verwachting wordt het hotel in het tweede kwartaal van volgend jaar opgeleverd.

< terug naar het nieuwsoverzicht