Groen licht voor campus de Braak te Helmond

Begin december kwam de verlossende uitspraak van de gemeenteraad van Helmond. Campus de Braak krijgt groen licht, waarmee het ontwerpproces kan worden hervat. Met de nodige aanpassingen krijgt de ontwikkeling van de multifunctionele sportaccomodatie in het Noordoosten van Helmond een nieuwe impuls. Adviesbureau Tielemans treedt als hoofdconstructeur op bij het door MoederscheimMoonen i.s.m. FaulknerBrowns en CULD ontworpen plan.

Het plan bevat twee tribunes aan weerszijde van het hoofdveld van Helmond Sport. Achter de tribunes bevinden zich de bijbehorende ruimtes voor de profclub. Ook is er de mogelijkheid om het stadion uit te breiden in de toekomst, met twee koptribunes binnen de huidige gebouwschil. De voetbalvelden op de campus zijn onderdeel van een nieuwe fusieclub welke ontstaat uit twee lokale voetbalclubs. In de MFSA komen onder andere de kleedkamers, bestuurskamers en kantine van de club. Verder zal de nieuwe accomodatie thuis bieden aan een fysiotherapie, de Praktijkschool Helmond en een NOC*NSF sporthal.

De ontwikkeling van de campus biedt ook ruimte om het huidige gesloten karakter te openen naar de omliggende wijken. Er wordt een centrale rondgang gecreëerd met toegangen om meer toegankelijk te worden en hier recreëren en ontmoeten in een publieke groene omgeving te faciliteren.

Voor meer informatie zie de website van Campus de Braak.

< terug naar het nieuwsoverzicht