Documentaire over Hoog Stratum en het Sportfondsenbad in première

Eind 2020 werd appartementencomplex Hoog Stratum opgeleverd. Het complex, gelegen aan de Stratumsedijk en op steenworp afstand van het winkelcentrum van Eindhoven, heeft een rijke historie. In de nieuwe documentaire van Eindhoven in Beeld (zie onder), welke wegens de coronamaatregelen via Youtube in première is gegaan, wordt teruggeblikt op het voormalige Sportfondsenbad. Ook het CKE (Centrum voor de Kunsten Eindhoven) dat zich later in het pand vestigde komt aan bod.

In de documentaire geeft SATIJNplus Architecten uitleg over de knipoog die de vorm, materialisatie en het gevelbeeld maakt naar het verleden. Het nieuwe complex bevat een parkeerkelder voor de bewoners en bestaat uit 37 woningen gesitueerd in een U-vorm om een centrale binnentuin.

Adviesbureau Tielemans is trots dat ze als constructeur hebben mogen bijdragen aan het nieuw leven inblazen van een historische locatie in onze eigen stad. We bedanken opdrachtgever CRA Vastgoed voor deze mogelijkheid en SATIJNplus Architecten en aannemer Huybregts Relou voor de prettige samenwerking.

< terug naar het nieuwsoverzicht