Centrumgebouw Beach Resort Nieuwvliet-Bad opgeleverd

Aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen in Nieuwvliet-Bad is afgelopen december het centrumgebouw van het Beach Resort in gebruik genomen. Enkele maanden eerder werd het casco door aannemer Pellikaan opgeleverd. De nieuwe accommodatie op het Beach Resort vakantiepark van Roompot biedt onderdak aan de receptie, een winkel, restaurant, fietsverhuur, het zwembad en speelruimte voor de kinderen. Dit alles op een oppervlakte van ca. 4000 m2.

Vanuit de centrale as zijn alle faciliteiten te bereiken welke aan weerszijde geplaatst zijn. Het zwembad, welke ongeveer een derde deel van de oppervlakte beslaat is de grootste in de provincie Zeeland en bevat drie verschillende baden en drie verschillende glijbanen voor groot en klein. Aan de andere zijde van de centrale as bevinden zich de winkel, horeca en diverse andere faciliteiten. Hooper Architects heeft de centrale as zo ontworpen dat deze doorgang biedt vanaf het strand naar de rest van het park.

Adviesbureau Tielemans heeft voor dit complex de constructie ontworpen. De fundering bestaat uit één op staal gefundeerde betonplaat. Hier zijn betonkolommen op geplaatst welke tevens zijn ingeklemd in de fundering. Hiermee zorgen ze voor de stabiliteit van het geheel, wat de architect veel vrijheid gaf in het ontwerp van ruimtes en gevel. Het dak bestaat uit een houtconstructie. In de centrale as en het zwembad is gekozen voor een structuur van gelamineerde liggers zij het horizontaal of onder een hoek. In het deel met horeca en winkel is vanwege flexibiliteit gekozen voor een kolomvrije overspanning met houten vakwerkspanten.

< terug naar het nieuwsoverzicht