Bouwupdate de Bakermat te Eindhoven

De bouw van de Bakermat aan het Marconiplein te Eindhoven is inmiddels aangekomen op de 7e verdieping. Aannemer Stam + De Koning schoot bovenstaande plaatje van dit winterse tafereel. De tweede torenkraan is inmiddels ook op het bouwterrein verrezen. Aan het begin van de zomer van 2020 was men nog bezig met de CSM-wanden van de bouwput en de poeren onder de keldervloer. Naar verwachting wordt het hoogste punt (ca. 60m) deze zomer bereikt.

De Bakermat, naar ontwerp van Van Aken CAE en Maarten Baas is gelegen aan de ring van Eindhoven op het knooppunt van de Boschdijk, Marconilaan en Johannes van der Waalsweg. Het plan  van ontwikkelaar en opdrachtgever SDK Vastgoed omvat zo'n 235 appartementen en een commerciële plint. De verwachting is dat medio 2022 de oplevering plaatsvindt, hopelijk kunnen we dit tegen die tijd met het gehele team vieren.

Adviesbureau Tielemans treedt op als hoofdconstructeur en verzorgd het constructieve ontwerp tot en met de uitvoeringsfase. Met behulp van een CSM-wand is een bouwput gecreëerd om de éénlaagse parkeerkelder te kunnen bouwen. De bovenbouw bestaat uit twee bouwdelen, één van ca. 16m en één van ca. 60m hoogte. De constructie is opgebouwd uit i.h.w.g. betonkolommen en wanden met lijnvormig ondersteunde breedplaatvloeren. De prefab balkons worden middels isokorven aan de vloer bevestigd. De puntdaken, uitgevoerd in prefab beton, worden voorzien van een staalconstructie welke op het dak wordt geplaatst.

< terug naar het nieuwsoverzicht